Преслава стана Певица на 2008 на Годишните музикални награди на музикална компания “Пайнер”. Фолкзвездата получава тази награда трети пореден път.
Тази година тя надви конкурентките си в категорията Анелия, Джена, Камелия и Райна. Преслава получи и наградата за албум на годината - “Не съм ангел”.

Със статуетката в ръка Преслава каза, че иска да подели наградата с колежката си Галена, която беше водеща на церемонията по връчването на наградите. “За мен е обида, че тя дори не е номинирана”, изтъкна Преслава. Този жест изключително трогна Галена, която се просълзи на сцената.

Певец на 2008 г. стана Миро, който отскоро е в редиците на “Пайнер”. Изпълнителят на “Губя контрол, когато” мери сили в категорията с Борис Дали, Веселин Маринов, Илиян и Константин.

“Първата, последната” на Елена стана Песен на 2008. Андреа и Кости грабнаха приза за дуетна песен на годината. “Фалшива кожа” на предизвикателната Камелия взе наградата за видеоклип на годината.
Преслава беше отличена и за артистично присъствие в клипа на песента “Новата ти”. Емилия пък грабна наградата за оригинално медийно присъствие през миналата година, а Райна - за оригинално сценично присъствие.
Хит на лято 2008 стана парчето на Константин “Едвам ме нави”.
За особено постижения през 2008 “Пайнер” даде награда на Анелия.

На самата церемония Камелия отново не изневери на себе си и се появи в екстравагантен тоалет - дантелено черно боди с жартиери с ефектна шапка с воал. Емилия пък дефилира на сцената с бяла рокля, която леко напомняше пеньоар, от ефирна материя. 

На концерта Азис, който отскоро се числи към семейството на "Пайнер", изпя едно парче и връчи важната награда за певица на годината на Преслава. Друго ново попълнение - Бони, също се изяви на сцената.

Стана ясно, че Ивана изобщо не присъства на церемонията по връчването на наградите. Глория пък нямаше нито една номинация.  /БЛИЦ