Приятели на Иван Ласкин почитат паметта на актьора, който си отиде в началото на годината, на 10 март. Тогава те ще се съберат в Карабунар край Пазарджик, където бе ловната дружинка на Васко да Гама.

На тази дата талантливият артист щеше да навърши 49 години. Организатор на помена е дипломираният театрален критик и телевизионен готвач Ути Бъчваров.

За да си спомнят за Ласкин, в Карабунар ще се съберат оперният певец Юлиян Константинов, членът на журито в „Капките“ Димитър Ковачев – Фънки, съпругата на Иван – Александра Сърчаджиева, и още много други, твърди "Галерия".

Алекс Сърчаджиева с втора тв изява след смъртта на Ласкин, проговори за... (СНИМКИ) 
 
Сред инициаторите на срещата е шефът на дружинката бай Стоян, с когото приживе Ласкин прекарваше часове в разговори. Бай Стоян настоява на този ден близките на актьора да си спомнят незабравими истории с него и дори е организирал ловна стрелба преди събирането на всички около масата.
 
Ловната дружинка на Иван в Карабунар бе неговото бягство от столичната суета и фалша на арт средите. Актьорът често посещаваше гости в пазарджишкото село, а местните го възприемаха като свой човек. В чест на Иван по време на сбирките често идваше да свири цигански оркестър. Ловните авери и приятелите на Ласкин искат да почетат паметта му така, сякаш той все още е сред тях, защото не могат да свикнат да говорят за него в минало време.