Възмутени срещу избора на българска песен за конкурса "Евровизия" се събират на протест пред сградата на БНТ утре в 13.30 часа. Песента на Човека-глас Красимир Аврамов "Illusion" спечели българското издание с над 55% от гласовете. Изненaдващо високият резултат учуди мнозина, които се усъмниха, че конкурсът е нагласен.

Още преди финала в медиите се появиха подозрения, че си е платил предварително, за да си осигури победа.
 
В социалната мрежа Facebook се появи и група "Песента на Красимир Аврамов на Евровизия е позор за България".

"Всеки, който е чул песента му, особено на живо, както беше на церемонията, ще се съгласи, че качествата й са съмнителни. Освен че е неприятна за слуха, тя е и изключително немелодична. Да не говорим, че начинът, по който е изпълнена, я прави още по-противна. Въпросът е кой гласува за този човек? Или може би: Кой пожела този човек да спечели?", казват създателите на групата.  "Не се заяждаме, просто е тъжно, че на същинския конкурс в Москва, който ще се състои след няколко месеца, България ще бъде представена с една от най-неприятните и фалшиви композиции, изпълнявани на музикалната надпревара от години насам", допълват те.  Към групата до момента са се присъединили повече от 3700 души. "Според мен песента е толкова хубава че трябва да я изстреляме в космоса заедно с певеца! След което да закрием БНТ", пък се възмущава участник във форума. Според други пък песента "Кен Ли" на Валентина Хасан би била по-достойна да ни представя.
Паралелно обаче са създадени и групи, които призовават за подкрепа на Аврамов и защитават мнението, че това е правилният избор. В интернет форумите също често се срещат похвали за Човека глас.

Известни певци и композитори също се включиха в спора и се обявиха срещу това песента на Краси Аврамов да представя България на конкурса в Москва. В отворено писмо композиторът Найден Андреев призова Човека глас да се оттегли сам, след като българската публика не приема изпълнението му.   Примата на българската естрада Лили Иванова също изрази съмнение за резултата от гласуването.  /БЛИЦ