Той не се нуждае от представяне. През последните години името му стана нарицателно за добро настроение, а успехите му на телевизионния екран и на живо пред многохилядната публика като че ли се превърнаха в стандарт.


Какво се случва с Димитър Рачков в мига, когато угаснат прожекторите?

„Излязох от формата „Като две капки вода“ – един страхотен и утвърден формат. Но аз съм си авантюрист и рисков играч. Обичам предизвикателството, да пробвам нови неща.

Затова и се хванах със „Забраненото шоу на Рачков“. Тежеше ми това, че очакванията бяха много големи. Стартирахме трудно, защото това не е западен формат, няма т.нар. Библия на предаването.

Надявам се, че сме се справили добре. Наесен ни предстои втори сезон. Ще издам в аванс, че зрителите ги чакат много нови рубрики. Иска ни се шоуто да е още по-пищно и по-зрелищно. Надявам се да оправдаем очакванията. Търсим и нови сценаристи.“

„Идеята за шоуто стартира преди 2-3 години между мен, Влади Априлов и Иван Ангелов. Решихме да действаме поетапно. Първо направихме „Забраненото шоу на Рачков“ като театрален шоуспектакъл.

И ако се развива добре, да направим и телевизионно предаване. В първия епизод на шоуто поканих мои приятели Любо Нейков, Краси Радков, Мариус Куркински. Летвата беше вдигната високо.

В целия първи сезон минаха много интересни гости: Христо Стоичков, Стефка Костадинова, Виктор Калев. Но има още много звезди, които не са ми гостували. Важно е, човек да си намери средата и екипа.

Хора, с които да говориш на един език. Мисля, че за толкова години ние сме го намерили. Отношенията ни с Маги от години не са на ниво продуцент – изпълнител. Те са приятелски, а това е важно, за да вървим напред.

В тази фирма съм от 18 години. Когато имаме проблем, той се изговаря, за да бъде решен. Винаги търся грешки и слабите места в работата си. Самокритичен съм. Дори прекалено.“

„Когато се прибера у дома, обичам да си мълча. Навярно това не много приятно за близките ми. Но аз имам нужда от този релакс – да помълча.“

„Намирате ме във Велико Тръново, защото реших да доиграя част от турнето си, което миналата година беше отлагано три пъти в различни градове. На 22 и 23 юни ще бъда тук, в Двореца на културата и спорта „Васил Левски“.

За първото представление билетите са продадени, а за второто има останали малко билети. На 25 и 26 юни ще бъда във Варна, в Двореца на културата и спорта. Там също има останали билети само за втората дата.“

„Мисля, че при публиката има известна промяна. Има го страхът от коронавируса. Но всички мерки са взети. Играем на 50% каквато е заповедта. Отделно смятам, че хората бяха зажаднели, защото от октомври месец насам нещата бяха много зле.

Лично аз обичам живия контакт с публиката, да усетиш дъха й, настроението й, пулса й.“