Слуховете за манипулации при гласуването на финала на "БГ Евровизия" се потвърдиха и вече е ясно как точно Краси Аврамов се сдоби с победата и стана нашият представител на евроконкурса в Москва.
Скандалното разкритие направи пред "Всеки ден" композиторът Дани Милев. Музикантът има сведения, че Човекът-глас се е възползвал от слабост в регламента, за която обаче е знаел само той. "Вечерта преди финала ми се обади Мариана Попова и ми каза, че за обаждане от БТК не съществува ограничението, което го има за мобилните оператори, а именно само по пет SMS-а", разказва Милев и се възмущава от това, което Аврамов е направил, притежавайки тази информация.

"Схемата е много проста. Първо екипът на Краси е направил анализ на това по колко души са гласували през последните години за финала на конкурса. След това е извикал няколко момчета, на които е платил по 50 лв., вкарал ги е в една стая с няколко стационарни телефона, които са набирали като луди в 15 -те минути, отделени за това и така всъщност са се оформили крайните резултати", споделя още Милев. Тази версия му е разказана от едно от момчетата, което обаче държи да остане анонимно. "Няма как, страхува се", обясни музикантът и призна, че се срамува от това, което Аврамов е направил с иначе доста значимия конкурс.

След като научил как тенорът-алтино е станал победител, Дани Милев попитал екипа на БНТ защо тази "малка" подробност не е била споделена с всички участници и най-вече със зрителите, а отговорът бил: "Няма как, така правим реклама на БТК". "Възмитутелно е!", категоричен е китаристът и певец, който искрено съжалява за това, че Поли Генова, Графа или пък Мариана Попова не успяха да заминат за Москва, заради тази груба манипулация. "Всеки един от тях щеше да представи България много по-достойно, отколкото Краси, който пее ужасно фалшиво", убеден е човекът, който веднъж вече беше на "Евровизия" заедно с Мариана Попова и Азис. Самият Милев също е могъл да се възползва от липсата на ограничения при гласуване от домашни телефони, но не го е направил, защото моралът не му го позволява. "Нека да бъдем джентълмени и да играем честно, по правилата", призова той.
"Имаме запис, на който се вижда как водещият Драго Драганов няколко пъти подчертава, че ограничението при гласуване е само за мобилните операторите, подчертавам "мобилните", така че на практика ние нищо не сме крили от участниците", контрира шефът на Редакция "Музика и забава" в БНТ Любен Кънчев, който организира "БГ Евровизия" и смята, че в този си вид анонсът е бил напълно ясен и достатъчен.

От "Всеки ден" потърсили за коментар и Жени Калканджиева, която организира конкурса "Мис България" и ползва същата фирма - провайдър за обработка на данните от гласуването. Тя също признала, че изрично не са упоменавали, че при БТК няма ограничения, но пък се консултирала с IMS, от където й бяха обяснили, че аналоговите телефони не подлежат на контрол и затова при тях ограничение не може да има. /БЛИЦ