В началото на февруари Холивуд притихна в очакване, за да избухне пред целия свят само няколко дни по-късно. 92-рата церемония по връчването на наградите "Оскар" беше едно от най-чаканите събития на годината.

На Червения килим беше и репортерката на Нова телевизия Ивомира Пехливанова и операторът Димитър Василев.

Двамата заснеха ексклузивни кадри от събитието. Но точно там се случи нещо неочаквано.

Известният актьор Том Ханкс реши да направи прословутата си фотобомба и да изненада нашенката в ефир. Случилото се до такава степен я смути, че тя за малко не му се скара.

"Вижда ли ли сте някой много известен човек наоколо?", попита Ханкс и сам си отговори: "Не? Нито един ли не е спрял пред вас?".

В момента, в който обаче репортерката на Нова телевизия осъзна, че това не е някакъв натрапник, който иска да провали живото й включване в ефира на телевизията, а световноизвестният актьор, тя направо онемя.

"Може ли да си направя една снимка с вас?", попита го тя, а актьорът й отвърна: "Да, връщам се след една минута".

Как се подготвя събитие за милиони с цената на безсънни нощи и молитви за хубаво време? В подготовката участват над 300 работници, а най-много време отнема разгъването на червения подиум на суетата и славата, тъй като килимът е от няколко парчета и е дълъг близо 200 метра. Всъщност това е и най-скъпият елемент от украсата на стойност цели 25 000 долара.

Екипът на телевизията засне и как изглежда "зелената кухня" на бала на губернатора. Сцената на "Оскарите" напомняше завихрящ се вятър и се променяше при всяко изпълнение.

Как се охраняват взетите под наем скъпи рокли и бижута, с които звездните гости дефилират по червения килим? Защо Натали Портман носеше пелерина, върху която бяха изписани имената на всички жени-режисьори, които тази година Академията не забеляза?

Отговор на тези въпроси, както и какво направи
вижте във видеото:


Източник: Нова телевизия