Истински рок удар очаква феновете на рока в България от 1 до 3 юли в Каварна, където тази година освен обявените вече Motley Crue и Dream Theater ще гостуват още и Scorpions, Anthrax, Blind Guardian, Neal Morse и Lauren Harris.
Организаторите на Калиакра Рок Фест 2009 – Община Каварна и Жокер медиа пускат в продажба билети за фестивала от утре, 27 март. Билетите ще са с цена 100 лв., като ще важат и за трите дни (1-3 юли). Местата, на които ще се продават са: в Билетния център на НДК, мрежата на Ticketstream.bg и Eventim.bg, а поради традиционния вече интерес от страна на феновете от съседните Румъния, Сърбия и Македония, тази година ще се продават билети и на тяхна територия (на www.ticketpoint.ro и www.bilete.ro за Румъния и на www.eventim-yu.com за Сърбия и Македония).
В четвъртото издание на единственият по рода си Рок фестивал в България и на Балканите феновете ще се срещнат с едни от най-големите имена на световната Рок сцена. Най-разтърсващият Каликра Рок Фест 2009 ще бъде открит на 1-ви юли от американската глем рок банда Motley Crue. Те пристигат за първи път в България и то в оригинален състав. В тон с тяхната ексцентричност ще бъде и съпорта им в лицето на сексапилната Lаuren Harris (дъщеря на Steve Harris от Iron Maiden).
На 2 юли ще посрещнем легендарната немска хард рок банда Scorpions - идол на не едно поколение рокери и рок банди в света. Групата, която накара цяла Европа да запее The Wind of Change - символ и химн историческите промени в света в края на 1989г; бандата, която първа стъпи на Червения площад по време на Желязната завеса пред повече от 350 хиляди души; Scorpions, които вече 40 години пишат със собствен почерк историята на Световния Рок - абсолютно закономерно попадат в сърцето на Калиакра Рок Фест.
Не само те, но и съпортът им заслужава уважението на публиката – на сцената излизат самите Anthrax. Ню Йоркската хеви метъл банда е една от “голямата четворка” в метъла на 80-те заедно с Metallica, Megadeth и Slayer. Американците ще забият първи на 2-ри юли и за първи път пред хилядите си фенове в България.
След тях и преди Scorpions ще видим и Blind Guardian- хеви метъл гост от Германия и също с доста сериозни публика.
Заключителният трети ден на фестивала (3-ти юли) ще бъде не по-малко мощен в музикално и емоционално отношение. В светлината на прожекторите попада прогресив метъл бандата Dream Theater. След историческия им концерт в София на същата дата преди седем години, групата с най-верните фенове в света, ще се разпише на сцената в оригинален състав. Последният 10-ти студиен албум на прогресив метълите от Ню Йорк - Black Clouds & Silver Linings, се очаква на пазара през юни, когато стартира и Европейското им турне, с дата 3 юли в Каварна.
Съпорт на идолите ще са Neal Morse , новата група на едноименния дългогодишен фронтмен на Spock’s Beard – един от основните възродители на класическия прогресив рок от 70-те години. В почти всичките солови албуми на Neal Morse (но не и този път) участва и Mike Portnoy - емблематичният барабанист на Dream Theater , като двамата са много близки лични приятели.
И тази година по традиция Цонко Цонев, кмет на Каварна, ще зарадва един от гостите на Калиакра Рок Фест с възможно най-рокерската награда - мотоциклет Harley Davidson. Късметлията ще трябва да отговаря на единственото условие - да е притежател на тридневен билет за Калиакра Рок Фест 2009! Той ще бъде изтеглен след приключването на феста.
Изненадите обаче не свършват дотук. Основните спонсори - Harley Davidson и Болярка АД, ще се погрижат за феновете на рока с още награди и много бира, а един от слушателите на STAR FM, ще стане първият в историята на Калиакра Рок Фест и в България въобще – volunteer (доброволец). Той ще има невероятното право да участва в подготовката на целия фестивал, лично да се докосне до рок звездите и да присъства в backstage на Каликра Рок Фест 2009. /БЛИЦ