Рут Колева ще посвети времето си и на благородна кауза. А това е превенцията на самоубийствата и помощта за хора, страдащи от биполярни и панически разстройства, пише "Стандарт".
Прави го абсолютно безвъзмездно с идеята, дори с малко, да помогне за развитието на нашето общество.

"Приятели и читатели, тези, които ме познават по-добре, знаят, че музиката е основната ми професия. Но винаги съм използвала възможността, чрез нея да спомагам за развитието на важни и градивни каузи. С голяма радост искам да ви споделя, че започнах да работя по своята лична кауза. Фондация "Соул кълектив" е нещо голямо и много важно за мен. Правя го абсолютно безвъзмездно с идеята, дори с малко, да можем да помогнем за развитието на нашето общество. Искам с нея да изградим център за превенция на самоубийствата. Безплатни психиатрични консултации, семинари за взаимопомощ, информираност и сваляне на табутата за заболявания като депресия, биполярни, панически и тревожни разстройства. Ако в Европа и Америка за тези неща се говори открито и свободно, в България все още тегне стигма над този вид заболявания.

Жалко, че трябваше да се стигне до случки като тази с гимнастичката Цветелина Стоянова, за да може поне медийно да се заговори за този проблем. А реално този вид заболявания дори не са "проблем" в смисъла, по който масово хората си го представят. Голяма част от тези заболявания са лечими, преходни и лесно овладяеми с малко знания и малко помощ. Имам още много неща да разкажа, но за сега - това. Ще се радвам, ако споделите с мен идеи за развитие или каквото ви дойде на ум. За мен това е нещо ново, но изключително важно. Благодаря за вниманието", написа изпълнителката във Фейсбук.