Наум Шопов-младши, когото гледаме всяка вечер в образа на напористия д-р Борис Тасев в „Откраднат живот”, е единственият истински лекар в хитовия сериал по Нова телевизия. По случайност или по съдба чаровникът играе този, който иска да бъде и в реалния си живот – за второто обаче, още трябва да се потруди. Всъщност борбата между актьорството и медицината присъства в живота му, откакто се помни. Надделява ту едното, ту другото, но както изглежда поне засега, медицината печели с минимум битка аванс.
Той е син на актьора Христо Шопов и внук на театралната легенда Наум Шопов, така че талантът му на сцената е обясним. Откъде обаче идва страстта към медицината?

„Решението за медицината взех в 11-и клас, баща ми и дядо ми ме подкрепиха. Интересът ми в момента се насочва към кардиохирургията”, откровен е младият актьор, допълвайки, че актьорското майсторство винаги го е съпътствало в живота. И все пак той

стъпва първо на сцената - когато е 7-годишен

И тази тръпка май е белязала завинаги живота му. Тогава участва в представление в Народния театър „Иван Вазов”. Както и в чуждестранни филмови продукции.


С Луиза Григорова, с която участва в „Откраднат живот”

„Получих обаждане да отида на кастинг. Явих се на първи, втори и трети кастинг, а след това получих предложение да се включа в актьорския състав на „Откраднат живот: Възмездието”, разказа Наум Шопов. Той се чувства на място на снимачната площадка на сериала, защото всичко му е „близко и познато”, а мизансценът на сериала е максимално близо до реалността в една истинска болница. Като свое предимство изтъква, че

не се затруднява с медицинската терминология

Въпреки всичко мнозина недоброжелатели днес твърдят, че дядо му едва ли не „се обръщал в гроба, защото внукът му не следвал пътя му на сцената”. Това обаче надали е така, при положение че Наум Шопов-младши демонстрира не само отлична подготовка в медицинско отношение, но и вдъхновена актьорска игра. С други думи, въпреки превеса на медицината той намира как да съчетава и двете си големи професионални любови – при това със завиден майсторлък.


Като младия и напорист д-р Тасев в „Откраднат живот”

В интерес на истината мечтата на дядо му Наум Шопов била да го види как играе на сцената на Бродуей. Тази негова мечта, разбира се, все още не е реализирана, но пък животът е пред наследника му – и е пълен с различни симпатични изненади. Една от тях е именно неговата лична мечта – да стане кардиохирург!

И както изглежда, вероятността тя да се сбъдне преди тази на дядо му е осезаемо по-голяма – предвид факта, че

в момента младият актьор учи медицина

„Плановете ми за бъдещето са насочени към тази сфера. Най-голямата прилика между мен и Борис е амбицията към хирургията. Аз се интересувам основно от кардиохирургия”, сподели наскоро Наум Шопов-младши. А думите му са поредното потвърждение, че за големите мечти само талант не е достатъчен, трябва и силно желание, и голямо упорство.

Вървяла му биологията

„Реших да се включа в сериала „Откраднат живот: Възмездието”, защото е близък до моето ежедневие. Става въпрос за медицина и хирургия – нещо, което ме вълнува горещо. Следвам медицина и искам да стана хирург”, добавя още Шопов в свое скорошно тв интервю. И уточнява: „Докато растях, никога не е имало съмнение в мен с какво ще се занимавам. Винаги е било актьорско майсторство, но в училище много ми вървеше биологията. Това породи интересът ми към лекарската професия, а и имаме член на семейството, който се занимава с медицина, така се насочих към медицинския факултет”.

Обожава кучето си и високите скорости

Когато не е във фитнес залата, Наум Шопов прекарва свободното си време с любимата си немска овчарка, която е на година и четири месеца. А компания за разходките в парка обикновено му прави приятелката му Теа Минкова, с която са заедно от пет години. Всъщност двамата се познават още от ученическите си години, но любовните искри помежду им припламват чак след завършването.

Малцина знаят също така, че младият актьор е страстен фен на високите скорости и татуировките. Обича да шофира, но признава, че въпреки високия адреналин, който търси на пътя, не е рисков шофьор. Що се отнася до татусите пък – засега има само две.

 

Блъска по цял ден във фитнеса 

Освен над учебниците актьорът се поти и във фитнеса. Всъщност почти не пропуска ден, без да направи тренировка в спортната зала. Освен че тренирал както трябва, Шопов спазвал и специален хранителен режим. Той хапвал по час и слагал в устата си само отбрани храни. Най-вече наблягал на такива, които са с високо съдържание на протеин.
Често в социалната мрежа виждаме негови атрактивни фотоси, на които Шопов-младши демонстрира завидни мускули. За ужас на много свои фенки актьорът често се фотографира и с приятелката си. Въпреки това в мрежата често го оприличавали я на Хълк, я на Рамбо – заради супероформеното му тяло и перфектна визия.
Христо Шопов се запалил по фитнеса преди години. Тогава той влизал в залата само когато имал свободно време. След няколко месеца започнал да се чувства по-добре от тренировките, тъй като те повдигали тонуса му. Така, лека-полека, младият кандидат за доктор редовно ходел на упражнения, а днес вече, както казахме, не пропуска и ден без активност в тренировъчната зала.

Подготви Анелия ПОПОВА

ОЩЕ ИНТЕРЕСНИ ИНФОРМАЦИИ ЧЕТЕТЕ В НОВИЯ БРОЙ НА "ШОУ", КОЙТО ВЕЧЕ Е НА ПАЗАРА