Емил Марков или доц. Захариев от хитовия сериал „Откраднат живот” само привидно изглежда овладян и спокоен в компанията на лекари, особено пък когато те са актьори, облечени в бели престилки. Нищо, че доскоро го виждахме да управлява цяла болница, тъй като неговият герой стана директор на „Свети Кирил”, в живота актьорът има не особено приятни асоциации с болничните заведения.
 
Преди време се наложило да му направят операция за махане на сливиците, която обаче му докарала такава психическа травма, която му останала за цял живот. Признанието прави лично Емил Марков, за когото посещението дори на рутинен преглед е истинско изпитание за духа.
Щом го сложили да легне на операционната, той така се стегнал от напрежение, че успял дори да изкриви иглите с мускулите на краката си. Наложило се лекари и доктори да го усмиряват, прилагайки дори физическа сила. „Толкова ме беше страх, че когато се опитаха да ме усмирят, отвърнах физически на доктора, опитвайки се да го избутам” връща с усмивка днес лентата назад актьорът, припомняйки си екстремни детски моменти.

В крайна сметка въпреки трудностите и периодичните крясъци от кабинета – ту от пациента, ту от доктора, операцията била направена, и то успешно.

Всъщност неприятните му спомени от хора в бели престилки датират далеч преди да дойде операцията за махане на сливиците. Още дежурните ученически ваксинации го докарвали до лудост. „Посрещах с ужас дните, в които родителите ми трябваше да ме водят на ваксинации. Оттогава мразя и всякакви спринцовки и игли”, споделя Марков.

Страхът му от болници и доктори във времето прераснал в откровена фобия, но явно професионализмът му е по-голям – щом влиза така успешно в образа на д-р Захариев в „Откраднат живот”.

Именно заради големия си страх от болници обаче Емил Марков отказал да присъства дори на раждането на собствените си деца – може би за да не се налага да го свестяват от един момент нататък.

ЧЕТЕТЕ ТАЗИ И ОЩЕ ГОРЕЩИ НОВИНИ В НАЙ-НОВИЯ БРОЙ НА ВЕСТНИК "ШОУ", КОЙТО ВЕЧЕ Е НА ПАЗАРА!