Фолк певицата Анелия е завъртяла главата на консул, който представлява република Турция у нас. Горещата им ориенталска любов ала султан и наложница кипи от близо година, но и двамата държат на пълна дискретност: консултът, за да не гръмне скандал, че люби фолк певачка, а Анелия се крие най-вече от дъщеря си Ивон и семейството, пише "Уикенд".
Анелия и дипломатът се запознали миналата година на новогодишно парти в бургаски ресторант, където изпълнителката била специален гост. Заради богатия си репертоар от песни заралийката изпяла и такава на турски, с което привлякла вниманието върху себе си на консула. След ангажимента певицата останала на неговата маса, водели смесен разговор на българо-английски и обменили контакти.

Брюнетката и 35-годишния консул започнали да се виждат редовно, когато тя е в Бургас или региона и от дума на дума помежду им пламнала любов. Заради статута на консула, той не искал да се среща с нея в жилището му, осигурено от турската държава, заради което си наел сам шикозна квартира, в която да се вижда с изпълнителката на „Погледни ме в очите”.

Освен любовта им обаче помежду им се зародили изключително сериозно отношения, облагодетелстващи кариерата на Анелия. Турчинът успял да я свърже с няколко богати компании от южната ни съседка, които спонсорират творчеството й в замяна на реклама на Турция. Така през лятото певицата засне скъп клип в Анталия, чиито разходи бяха изцяло поети от богатия холдинг „Анав”, който е на приближени до турското културно министерство. 

Само преди седмица пък пайнерската фурия засне шикозен клип в турския дворец „Чираган палас” като разрешение за вътрешни снимки е получила благодарение на тлъсти връзки в тамошното министерство на културата, което е отговорно за историческите обекти. Освен това певицата е работила безплатно за нея с професионален екип на турската национална телевизия „Стар” като за видеото на песента й „Дай ми още” те са направили външни снимки по една от най-натоварените истанбулски улици „Истиклял”.