Водещата на „На кафе“ Гала пусна снимка от своето детство в социалната мрежа Инстаграм. Повод за това бе първият учебен ден. „Аз – първолак!!!“, написа тя към кадъра. Към снимката водещата на „На кафе“ получи много комплименти за външния си вид. Някои от феновете на Гала дори пишат, че въобще не се е променила от тогава до сега.
 

Вече 18 години, от понеделник до петък, Гала ни посреща с усмивка от екрана на Нова тв в сутрешното предаване „На кафе“ с малки прекъсвания. Предаването започва да се излъчва на 9-ти октомври 2000-та година. През годините Гала е била водеща и на други предавания в същата телевизия – „Имаш поща“ и „Пълна промяна“.

Доста дълго време се спекулираше, че новият сезон на „На кафе“ ще има нова водеща, но това се оказаха поредните фалшиви новини. Гала продължава да е водеща на предаването. И докато досега на екрана й партнираше нейната половинка Стефан, в този сезон концепцията на „На кафе“ е напълно променена. С нови рубрики и нови лица ни радват продуцентите на предаването.

Гала завършва педагогика и детска психология във Великотърновски университет „Св. св. Кирил и Методий“. За кратко се изявява като манекенка. Начало на телевизионната й кариера поставя шоу „Невада“ по БНТ. След това тя е водеща на още няколко предавания – „Топмодел Зодиак“ по БНТ, „Фамилия топ шоу“ по ТВ MSAT, „Мис Столверк“ по Евроком България.

От 9-ти октомври 2000-та година Гала се изявява като водеща на „На кафе“. През последния сезон до нея бе застанала половинката й в живота – Стефан, който в момента е в къщата на „ВИП Брадър“. 

Макар че е един от съквартирантите, Стефан също отбеляза празника, като пусна своя снимка. Той се показа като ученик. "С намигване към живота, от първолак - до днес", написа той.