Силвия Кацарова хем обича лукса, хем на моменти изобщо не държи на него. Че може да живее и по народному тя доказа през седмицата,  отивайки да се види с приятелка в непретенциозно кафене тип каубойска среща. В заведението нямало сервитьори и певицата била принудена да се самообслужи, разказват очевидци, пише „Уикенд”.    

До барчето, намиращо се край Съдебна палата, омъжената за милионер звезда бе откарана със сребристия си джип от персонален шофьор. Когато колата спря, водачът скочи пъргаво от купето и изкавалерва на Силвия – отвори й вратата на автомобила и й помогна да слезе.Преметнала през ръка чанта на „Луи Вюитон” за 4 бона и стискаща здраво пластмасов плик с коледен подарък, певицата се насочила в отлично настроение към входа на кафенето. Помощникът й пък останал да я чака във всъдехода й. 

На продавачите в заведението Кацарова поръчала баничка и кафе с мляко. Ободрителната напитка й бе налята в картонена чашка, а закуската персоналът поставил в хартиен плик. Двата артикула стрували общо 2,50 лв., като естрадната легенда платила сметката с петолевка. Минута по-късно Силвия вече седяла на покрита с мушама маса, под която се била оформила локва. И чакала усмихната дружката си. 

Приятелката й не закъсняла много. Когато госпожата пристигнала в заведението, двете с Кацарова се разцелували и си разменили рождественските подаръци. След което се отдали на сладка раздумка.  Читателите не бива да се чудят защо изпълнителката на „Големият кораб минава” бе избрала лишено от всякакъв лукс кафене за срещата си. Причината е близостта му със студиото на Милчо Кацаров. Когато записва песни при бившия си съпруг, Силвия често е клиент на въпросното заведение и е свикнала с обстановката, асортимента и персонала му.