100 бона рекет иска от изпълнителите си продуцентът Йорданчо Василковски - ­Оцко. Сред изнудваните от него са звездите на компанията му "Хит Микс Мюзик" Крум, Адриана и Ангел.
 Фолкаджиите трябвало да платят рекордната сума, за да скъсат договорите си с фирмата. Нито един от тях не разполага с такива пари и са готови да заведат съдебни дела срещу продуцента си.

Повод за недоволството им е липсата на ангажименти. От няколко месеца Оцко тотално е зарязал бизнеса и не си дава зор да осигурява участия по заведения на звездите си. В най­-добрия случай Крум и Ангел можели да се похвалят с една изява на две­-три седмици. В същия момент хонорарите спадат драстично. Изпълнителите трябвало сами да си покриват разходите за новите проекти, като самият продуцент им взимал по 5 бона, за да им напише песен. Отделно разходите за текст, аранжимент и видеореализация често надхвърляли десет хиляди лева. Уговорката била фирмата да намира участия на всички изпълнители, след като създадат поне три песни. До участия така и не се стига, защото интересът към тях от страна на нощните заведения е нулев.

Единствената, която обикаляла из страната, за да пее срещу парите, получени от вход, била новоизлюпената певица Лорена, зад която стои приятелката й Галена. Оказва се, че тези участия си ги уреждала самата тя, а не от фирмата. Наред с липсата на участия имало и дефицит на медийни изяви. Почти никой не проявявал интерес към хората на Оцко, а пиар екипът му не правил нищо, за да промени това. Закъсалите чалгари многократно правели опити да се срещнат с него да искат промени в договорите си и да имат повече участия. В редките случаи, когато Оцко им вдига телефона, ехидно обяснявал, че има и други ангажименти, а и бизнесът е в криза. Йорданчо така и не склонявал да развали продуцентските договори със звездите си. "Подписали сте, че ще работите за мен 5 години, няма мърдане. Ако толкова настоявате, ще платите сто хиляди лева и ви пускам", отсякъл македонецът.


Рекетът на Оцко станал повод за множество скандали с подопечните му изпълнители. Част от тях директно заявили, че като не им осигуряват участия, ще преминат в конкурентна компания. Василковски ги контрирал, че договорът си е договор и могат да сменят работата, когато изтече 5-­годишният срок. Освен с неустойката от сто бона щял да заведе и дела за претърпени загуби срещу всеки, осмелил се да го предаде.