Плеймейтката Ася Капчикова разкри в "Шоуто на Слави", че след спечелването на конкурса "Мис Плеймейт 2016", един от спонсорите му д-р Ангел Енчев не е изпълнил ангажимента си. А той бил ваучер от 10 000 лева за интервенции в неговата клиника.
Капчикова искала да го преотстъпи на онкоболната Йорданка Цонева от Русе, за да й бъдат поставени импланти след премахване на тумор в гърдата.

"Проблемът е, че в България се показват някакви лица и си правят реклама. Казват, че дават нещо като спонсорство, а такива неща не съществуват. Надявам се само това да не е практиката". Така Капчикова коментира пред "24 часа" скандала между нея и пластичния хирург.

Ето какво каза пред вестника д-р Енчев:

"Аз давам 10 000 лева за услуги в моята клиника. Това означава, че за тази сума може да се направят всякакви операции - на ушите, на клепачите, на гърдите. Но Капчикова решила да отстъпи тази интервенция на жена, която е претърпяла операция от карцином на млечната жлеза. И аз да съм направил интервенция за реконструкция на гърдата. Но тази операция не е едноетапна, а триетапна. Консумативите за нея са не 1000 евро, а 4000 евро. Защото се слагат тъканни разтегатели , раздуват се и след 3 месеца се поставя постоянният имплант.

След това се прави наново ареола, която най-вероятно я няма. Това отнема и време, и финанси, надхвърлящи много тези 10 000 лв.

- Каква е сумата?

- Тя зависи много от всеки клиничен случай. Капчикова щяла да направи конкурс, за да избере жената. Как така ще избереш коя жена е по-болна и коя е по-достойна, за да ѝ подаря аз такова нещо. Още повече, че този тип операции се правят в държавните онкоболници и се поемат от здравната каса.

- Вие занимавате ли се с такива случаи?

- Това нещо се прави в онкоболници много успешно, защото са специализирани. Капчикова си прави пиар на гърба на болния. И аз трябва да платя. Плеймейтката прави помен с чужда пита.

- Вие говорихте ли с нея по този въпрос?

- Тя идва при мен, говорихме. Казах ѝ, че това нещо не може да стане - да преотстъпи своя ваучер. Все едно някоя автомобилна компания ти подарява кола, тя е длъжна 5 г. да я кара при това брандирана и без да я продаде. Тя по същия начин може да дойде и да ми каже: “Д-р Енчев, нямам нужда от операция. Дайте ми 10 000 лв.” Чакай, бе, има си регламент. Аз да не съм банка да осребрявам чекове.

- Защо според вас Капчикова даде гласност на този случай?

- Тя първо беше ходила в друго тв предаване. Твърди, че нямала нужда от гърди и била единствената естествена плеймейтка. Досега такава нямало. Изведнъж Ася Капчикова се оказа с гърди, които ги поставила някъде си. Сега, за да не се компрометира, казва, че щяла да подари имплантите.

- Смятате ли да си търсите правата?

- Не възнамерявам да се занимавам с Ася Капчикова. Тя няма какво да каже и единственото интересно нещо, което се случва около нея, съм аз. Няма да дам продължение на тази инсинуация. И това е моето наказание към нея.