Ще седя тук, докато не започнат да работят по този казус. Това заяви на петия ден от протеста си пред Народното събрание шоуменът Слави Трифонов. На жълтите павета отново се появи и шестокласникът Димитър Андреев, който всяка петъчна вечер разсмива зрителите с вицовете си.
„Това е въпрос на личен избор. И да намалеят хората, и дъжд да вали... Фактите са факти, резултатите са такива. Факт е, че депутатите са се самозабравили.Ако те не спазват законите, защо аз да ги спазвам. Нещата са изключително прости и ясни, нямам притеснения”.„Хората в онази сграда отдавна трябваше да са тук, за да отговарят на въпроси. Мисля, че отдавна трябва да има представител на политиците, а не да почиват и да ядат агне”, отсече той.„В момента няма какво да правя в парламента, дебатите са излишни. Народът се е произнесъл. 2,5 млн. души са казали, че искат мажоритарна система в два тура”, каза още Трифонов.

„Мажоритарният вот не мисля, че е панацея, но е по-добър от този, който в е момента. Не трябва да се страхуваме заедно да променяме живота си. При смяна на системата е възможно да влязат по-качествени хора. Сега те са безименни, заставайки зад партии”, посочи водещият. Конституционният съд нямаше никакво право да маха другите три въпроса за референдума. Мисля, че това беше инспирирано от предишния президент. На върха на Конституцията стои народът, не КС. 

Слави Трифонов коментира и съпругата на президента Румен Радев. Той потвърди, че преди години тя е работила за него като секретарка.
 
„Десислава е работила за нас, беше много добра секретарка, добър професионалист, после имаше друга визия за бъдещето си.
Изненадах се, когато видях, че е съпруга на президента”, каза той. 
ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ