Емил Кошлуков не е политически затворник, а гей. Такова обвинение отправи към политика, влязъл във “ВИП Брадър” Николай Колев-Босия. Според него Кошлуков не е лежал в затвора заради разказването на политически вицове, а заради отклоняване от военна служба. Кошлуков може да говори каквото си иска, но аз съм чел делото от кора до кора и вътре няма такова нещо, обясни Босия пред “Всеки ден”.
Присъдата е за самонараняване с цел избягване на военна служба, твърди Колев, който заедно с политика е лежал в Старозагорския затвор. Босия каза, че покойният вече военен прокурор Николай Колев му е показвал делото на Кошлуков, в което имало писма, собственоръчно написани от него до двама войници, в което ги подстрекава да правят любов.
Самият Кошлуков няма как да бъде открит за коментар, защото като участник във “ВИП Брадър” няма право да ползва мобилен телефон, обясняват от сайта. Президентът (1990-1997) д-р Желю Желев каза пред тях, че Кошлуков му е обяснил навремето, че е бил осъден за колективно четене на книгата му “Фашизмът”. “Тя беше забранена и екземпляри от книжарниците бяха конфискувани. Държавна сигурност и милицията ходеха да я изземват от частни притежатели. Не изключвам да е било така, още повече, че става дума за казармата”, каза Желев. Той не е чел обвинителния акт на Кошлуков. Съдържанието му било предадено от самия Кошлуков, както и от приятели на Кошлуков.
Още в първия ден на “ВИП Брадър” се развихри остър политически спор между политика и внука на Тодор Живков – Тодор Славков. Кошлуков обвини Славков, че жадува завръщането на комунизма във формата му от преди 1989-та година. Той посочи себе си като жертва на режима, давайки за пример 5-годишната си присъда, последвала след разказването на виц. /БЛИЦ