Съпругата на Кирил Маричков разкри, че още като малка го обожавала като певец и тайно си мислила, че песента „Веселина” е написана за нея.
Двамата с Веселина са заедно от 23 години. Запознават се, когато Веселина е абитуриентка, а по-късно заживяват заедно. Тя  признава, че музикантът е любовта на живота й, най-голямата им страст са пътешествията, а единственото нещо, с което не се справя съпругът й, е готвенето.
Кирил Маричков ще бъде гост в предаването "Търси се" по бТВ тази събота.

Водещите Меги и Нели ще върнат госта си в годините, когато е бил фронтмен на първата си група „Бандараците”. За бунтарския дух и страстта му към рока ще разкаже най-добрият му приятел оттогава, а и до днес – Вачо Бандарака. Следващите 40 години от живота си обаче музикантът посвещава на култовата група „Щурците”. Именно двама от нейните членове – Петър Гюзелев и Жоро Марков - ще разкрият трудностите, през които са преминали в съвместния си музикален път. Те ще определят Кирил Маричков като „дяволче, което се е превърнало в ангел” и ще разкажат защо преди не са се разделяли, а днес се виждат изключително рядко и предимно по време на концерти. Дали авторитарният характер на фронтмена на „Щурците” е натежал в техните взаимоотношения – ще разберат зрителите в „Търси се…”. Групата ще отправи към Кирил Маричков предизвикателство, което ще разкрие един неподозиран у него талант - да свири на кларинет, първия музикален инструмент, на който се е учил.

Меги и Нели ще срещнат своя гост и с още двама много важни за него близки хора – сестра му Люба и нейния съпруг – режисьора Иван Андонов. Двете семейства живеят в една къща от дълги години. Сестрата на Кирил Маричков ще разкаже какъв е бил той като дете, а голямата разлика оттогава е, че се е превърнал в доста по-затворен човек. Иван Андонов ще разкаже защо дълго време се е притеснявал да покани Маричков да напише култовата песен към филма „Вчера”.

Кирил Маричков ще разкаже и за безспорно най-трудния си период в живота – катастрофата, предизвикана от него преди години, при която загива човек. „Това е нещо, което не може да се преживее никога”, споделя музикантът и признава, че години след инцидента не е могъл да излезе от тежка криза.

Един от най-известните фенове на Кирил Маричков – Петър Стоянов - ще бъде последната му изненада. Той ще влезе на живо в студиото, за да разкаже за тяхното приятелство и за трудните години на прехода, когато „Щурците” са пели безплатно за синята политическа кауза. /БЛИЦ