Сагата около новозавърналото се на роден екран предаване „Стани богат“ набира немислими размери. Доста хора скочиха срещу новия водещ Михаил Билалов. Имаше и такива, които го защитават. Но едно е общото между всички – чудят се и се маят на неграмотността на участниците и как това предаване се оказа в ефира на БНТ.

Изненадваща е позицията на Емил Кошлуков, който е програмен директор на телевизията-майка, и който отговоря за стратегическото планиране на основния канал на БНТ.

„Чудя се дали да не прекръстим „Стани богат" на „Стани за смях“, написа Кошлуков в личния си фейсбук профил. И така даде добър урок на зложелателите на държавната телевизия.


Веднага доста от старите муцуни на БНТ скочиха. Под поста на Кошлуков Явор Дачков написа: „Не съм го гледал, но по реакциите виждам, че не ви се е получило“. Програмният директор му отвърна: „Това конкретно. Но пък е развлекателно, а ние не отговаряме за образованието“.


Соня Колтуклиева, която също е кадър на БНТ се изцепи: „Кой изобщо благослови излъчването на това прашасало шоу по БНТ? Външна продукция ли е?“.


Коментарите под шеговитото предложение на Кошлуков са разнопосочни – от пълна подкрепа, през подигравки до пълно оттичане и на „стани богат“ и на БНТ, но повечето са обединени под един лайтмотив „Добра самоирония“.


ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!