Песента "Хубава си, моя горо" скара менторите в журито на "Х Фактор" Beлизap Coĸoлoв-Зaĸи и Любо Киров. Двамата си размениха заядливи реплики на финала на снощния концерт, а след това спорът им се обострил.

На елиминациите за място на следващия концерт се изправиха английската актриса Манал, чийто ментор е Заки, и момичешката банда "Tpeжъpc", която е под крилото на Любо Киров. Любимката на Соколов бе избрала за спасителна песен един от хитовете на Шер "Strong enough", а конкуренцията й заложи на емблематичната  "Хубава си, моя горо".

Това предизвика искри в ефир и много противоречиви коментари от страна на зрителите на шоуто.

"Tyĸ ce игpae нa eднa мнoгo eвтинa cтpyнa", ядоса се Заки, намеквайки, че по този начин загубата на Манал е била предопределена, тъй като зрителите със сигурност ще поощрят избора на българска песен. 

Любо Киров не остана длъжен, изтъквайки, че в случая изборът на велика българска песен не може да бъде тълкувано като популизъм. "Aз пpaвя бългapcĸa мyзиĸa вeчe 16 гoдини и ce гopдeя c тoвa", отвърна бившият вокал на група "Те". 

"Не ви ли е срам бе фактори, що за наглост, "Хубава си моя горо", добре ли сте?! Иначе е ок да пеем модерни песнички, като опрем до елиминация вадим националната карта!", гневят се фенове в мрежата. "Сега четиримата от запаса ще започнат да ги превъзнасят колко неземно пеят,но истината е,че звучаха фалшиво.", включва се друг.

"Както виждате всички, не "Хубава си моя горо" реши кой да продължи. Така че, моля да не си затваряме очите и да подкрепяме чуждото, просто защото е чуждо. Изобщо не съм фенка на триото, но и трите пеят по-добре от Манал. Моля да не си кривите душите и да кажете дали тя щеше да стигне дотук, ако беше Българка и нямаше някаква лична драма? За мен с това пеене щеше да мине само кастингите и до там. При всички, които така уникално пеят този сезон е несправедливо да се лансира и побутва напред някой, просто защото е чужденец".

Така звучат част от коментарите в социалната мрежа, които не спират да заливат страницата на шоуто от снощи вечерта.