Световно известният ди джей и продуцент Саша (DJ Sasha) ще кацне в София специално за 13-я рожден ден на електронното движение Метрополис, съобщиха организаторите на концерта.
"Метрополис" вдигнаха летвата за «запомнящо се събитие», за да отбележат достойно 13 години доминиращо присъствие на българската електронна сцена. Най-голeмият и най-стар промоутър на мега партита в България е запретнал ръкави, за да ни омагьоса в поредната си саунд феерия този път по повод рождения си ден. В месеца с най-много празници на глава от населението, Стивън, Ясен Петров, Смърфа и Иво Рачев ще ни организират още един - този път за всички клабъри.  в столицата След гастрола на Disco Invaders тази година напредналата българска денс сцена ще стане спирка и от световния тур «Invol2er» на топ ди джея от Уелс, отново и само благодарение на ветераните от "Метрополис"

Роденият в Англия музикант Александър Коу известен на всички като Саша се радва на 7-мото място в светa според престижната класация на клубния законодател DJ MAG…всъщност кратка проверка на последните години показва, че Саша не е напускал ТОП 10 от 1997. Впечатляващо безспорно стига да не говорехме за уникален талант, който между друготo се оказва и първата в историята Суперзвезда ди джей на третата планета от Слънчевата система - Земята. Ибиса-островът на клубната нирвана още резонира от незабравимия сет на Саша на откриването на култовия клуб Space миналото лято – позитивната вълна не закъсня и донесе на британеца наградата Най-добър прогресив хаус ди джей на традиционните DJ награди на Белия остров. 2008 година бе белязана и от хитовете му « Who Killed Sparky?» и «Mongoose» - летни химни, които напълно разрушиха вече размитите граници между прогресив хауса и модерното техно и заслужено спечелиха овациите и вниманието на топ ди джеи като Dubfire, Sven Vath и John Digweed. Последният албум на Саша Invol2er излязъл на пазара за Global Underground миналата година предизвика истински фурор сред феновете на електронната музика и беше едно от най-очакваните издания за 2008. Invol2er e истинска благословия за дансинга – зашеметяващ микс от музикални феномени сред които изпъкват Ladytron, Thom Yorke (Radiohead) и дуото Spooky.
"Метрополис" пусна първите 200 промоционални билета на цена от 20 лв. в разпространителските мрежи на Тicketstream, Eventim и касата на НДК в София. /БЛИЦ