Култовият изпълнител на вселенския хит "Радка Пиратка" Тошко Тодоров е във финансово затруднение. Легендарният певец от 90­-те години на миналия век, който сега дори физически е неузнаваем, всячески се опитва да свърже двата края, след като славата му отлетя и кариерата му залезе, пише България Днес.

В момента Тошко живее във Велико Търново и оцелява, като пее в местна кръчма. Заведението се радва на голям интерес, тъй като хората идват, за да видят на живо легендарната личност. Заради трудните времена Тодоров призна преди време, че не отказва нито една покана за участие и е готов да пее на всякакви места. 

През последните дни изпълнителят на "Радка Пиратка" се решил на крайна стъпка ­ продава стария си автомобил "Мерцедес". Ретро певецът пусна обява в интернет, а интересът към возилото се оказа изключително голям.
 

"Продавам я за 4500 лева, но съм готов да смъкна цената до 4000 лева, ако я вземете веднага. Намира се във Велико Търново и може да я огледате на място", разказа по телефона Тошко, уточнявайки, че германското возило е с бензинов двигател. От снимките се вижда, че колата е леко позанемарена, но ако се постегне, ще изглежда като в славните си времена.
 

Новината за продажбата предизвика суматоха сред приятелите му, които не пропуснаха да се пошегуват с него. "Нямам толкова пари. Като съм чел на Елвис лимузината за колко са я продали, а тебе те знаят всички...", заяви приятел на изпълнителя. "Не е от този ранг чак! Споко", побърза да го контрира Тошко.

За 2­3 дни десетки души се обадили на Тодоров, за да го питат за колата му, а той подробно обяснява по телефона, за да може да осъществи продажбата. "Правя това, с което се занимавам цял живот ­ продължавам да пея. Ходя по участия в различни заведения и обикалям из България. По този начин се препитавам. Ходя по механи, ресторанти, дискотеки ­ дори и на сватба да ме поканят, не отказвам. Както казва Горан Брегович ­ ние сме и за живо, и за умряло. Не страдам от главозамайване, но положението вече е много различно. Нищо не е като едно време", сподели Тодоров за оцеляването. 

И досега той може да се похвали, че е изпял най­разпространяваната песен в България, макар Радка Пиратка е измислен образ и такава жена не съществува.