Устата сестра на манекенката Ивайла Бакалова, която се вихри във „Фермата”, успя да си навлече гнева на църквата, заради любовта си към учението на Петър Дънов, призоваването на небесните ангели и различните методи за покачване на човешките вибрации, твърди hotarena.net
Блондинката направи демонстрации за смирение в ефира на bTV, което разгневи свещениците. Те били категорични, че подобна гавра в популярно телевизионно шоу не бива да се допуска. Още повече, че пишман дизайнерката, която се хвалела, че отговаря лично за стила на мутренската вдовица Мая Илиева насилвала участниците във „Фермата” да обличат бели дрехи и да играят паневритмия призори.

„Тази жена е с жестоки проблеми. Участниците я слушат, за да не напуснат преждевременно риалити формата. Тя светотатсва във всяка една минута. Не можа да накара всички да се обръщат към жените с „богиньо”.

Какви богини са, като са събрани от кол и въже, че повечето от тях дори имат съмнително поведение, което не хармонизира по никакъв начин с божиите канони?! Какви са тези глупости, че иска да засили женското в дамите?! Да им качи вирбациите. Тя, ако имаше такива възможности, щеше да покачи първо своите. Освен това манипулира зрителите като призовава архангел Михаил да им служи и помага. Къде се е чуло и видяло ангелите да слизат на земята, че и да слугуват на смъртните човеци? Те са безплътни. Лудост е да се влиза в разговори с тях.

Подобни диалози са ерес! Божидара е вредна и за зрителите. Подкопава християнските им навици – учи ги да кадят не с тамян, ами с индийски пръчици, а вместо да се молят – да медитират. Ще призоваваме за бързата й анатема”, категорични са столични свещеници.