Неосъществената певица и актриса, а сега и писателка, Ваня Щерева се опита да оригиналничи за сметка на Джино Бианкалана, който преди ден стана за втори път „Любимата звезда на България“, пише BLife.

Ваня написа на стената си закачливо послание:

„Ми чудя се как да впечатля Джино. Представям си как се запознаваме. И ме пита с какво се занимавам. Пиша книги, отговарям. Е, имам ли шанс? Що все на мене бе тоя лош късмет...“.

Малко след това бе захапана от своя последователка в социалната мрежа:

„Не е лошо, преди да се опитате да го впечатлите, да се запознаете с пунктуацията в българския език. Пропуснали сте поне три запетайки, а след „пиша книги“ би трябвало да е тире“.

Пишман писателката се опита да се измъкне от конфуза: 

„Относно пунктуацията - вашите „пропуснати“ запетайки са моят глас, който казва точно толкова равно изречението, което е без запетайки - то така си звучи просто. Харесвам писаното да има звук. Относно „впечатляването“ - хубаво е хората да имат чувство за хумор, но никой не е виновен, когато го няма“.

Но Щерева отново стана за смях и бе довършена с няколко изречения:

„Пропуснатите запетайки не са мои, а Ваши. Вашата неграмотност не е липса на чувство за хумор от моя страна, тя си е просто неграмотност. Писаното не се сдобива със звук чрез липсата на пунктуация, не се заблуждавайте. Напротив - тя има за цел да придаде звучене. В случая можем да употребим поговорката: „Присмял се хърбел на щърбел“. За Вас и Джино става дума“, написа отново последователката на Щерева, с което сложи край на спора и прати Ваня в ъгъла.