Тазгодишният Виенски бал бе по-бляскав отвсякога. Още с пристигането им, гостите и преди всичко – дамите, впечатлиха с тоалетите си. Дълги рокли, голи гърбове, кринолини и яки от естествена кожа зашеметяващо запълниха салона. Силно впечатление направи примата на футболните съпруги у нас Елеонора Манчева. По нея се загледаха доста от по-напредналите възрастово гости на бала. Тук бяха посланиците на Австрия, Унгария, Италия, Германия и Япония със съпругите си и др. гости от дипломатическия корпус у нас.
Специален гост беше зам.-министър Меглена Плугчиева, която поздрави чужденците и после се понесе във вихъра на танците. Проф. Нейков от Консерваторията се прояви като цигулар, под акомпанимента на Фестивалния оркестър София. Основни организатори на събитието бяха, както винаги съпругата му – Мария Нейкова и проф. Александър Йосифов.
Г-жа Нейкова бе облечена в стилна рокля по висш европейски образец, но си бе забравила ордена за заслуги към Австрия, за разлика от брата на експрезидента Петър Стоянов – Емил Стоянов, който се пъчеше с него и заставаше с охота пред камерите и фотоапаратите за снимка. Собственикът на телевизия "Европа" кавалерски придружаваше всеки път съпругата си, независимо по каква нужда тя напускаше балната зала.
Всъщност, гостите този път очебиещо сновяха между залата и предверието, привлечени от количка с австрийски сладоледи. Ледените изкушения бяха предпочетени пред пищното меню по масите, което включваше зелена салата с пушена сьомга и червена чушка с билков дресинг, печена патица с ябълки и мед, гарнирана с див ориз и броколи, селекция от сирена “Чедар”, “Габонзола”, “Ементал”, български сирена и шоколадова торта с ягодка отгоре.
Томбола с билетчета от по 5 лева събра от гостите около 4400 лева дарения, които ще отидат за благотворителни цели предимно в областта на учебни заведения по изкуствата, националните академии за музикално и художествено изкуство и Софийската филхармония.
За пръв път в историята на българския виенски бал бе аплодиран до бис изпълнител. Това беше Човека глас Красимир Аврамов, който накара чужденците да припяват заедно с него на песента му “Сей гутбай”. На дансинга се получи щур купон – гостите се пробваха танцувално във всички стилове – от виенски валс и фокстрот, до диско. Купонът тази година продължи до ранните часове на следващия ден и паркетът в “Шератон” по чудо не се изкърти. Еми Мариянска, БЛИЦ