Виктор Калев печели по 3 бона на час. Такава била тарифата на бившия актьор на Слави, по която той се хонорувал като водещ на сватби, партита и корпоративни събития, пише "Уикенд". Наскоро от малка българска фирма звъннали на Виктор Калев с покана да води тяхно събитие. Предложили му 1000 лева за двучасово парти, което на практика значи 5 стотака за час. Като чул хонорара, актьорът отсякъл: „Съжалявам, това са смешни пари!”. И прекъснал преговорите с компанията.

Оказало се, че цената му е далеч по-висока – цели 6000 лева. Срещу тези пари публиката има възможност да се радва на компанията му в продължение само на час и половина. Най-често обаче актьорът „отпускал” и „бис” от половин час допълнително присъствие на събитията, за които го канели. Хонорарът бил единствено за да почете предварително подготвен от организаторите текст. Ако сам работи по сценария или включва импровизации, искал доплащане от още хилядарка.

Ценоразписът на Калев бил почти същият като на бившия му колега в „Шоуто на Слави” Краси Радков. Такива пари доскоро искал като водещ и звездата на „Господари на ефира” Димитър Рачков. В последно време обаче той се съгласявал и на 4 бона, твърдят запознати. Причината за свалянето на тарифата била, че след като се разчу за раздялата му с Мария Игнатова, интересът към неговата персона спаднал и вече все по-рядко го канели по изяви извън телевизията.

„Актьорите се оплакват, че им плащат малко, но това не е вярно. Не може да си беден и да отказваш, когато те канят за работа”, коментират патили от високите тарифи на родните звезди. Според тях, космическите хонорари, които се дават на българските випове за участие в различни риалитита, са вдигнали до небето техните изисквания. Ето защо те вече предпочитат да стоят без работа вместо да работят за хонорари по-ниски от това, което един обикновен българин печели за няколко месеца.

 Самият Калев в момента няма постоянен работен ангажимент. Той играе само в авторския си спектакъл „Грамофонът”, който е бил показван за последен път в София на 1 юли. Следващото представление е на 3 октомври. Това означава, че в продължение на 3 месеца актьорът не е стъпвал на сцената, но въпреки това си позволява да отказва работа.