Олимпийският медалист Йордан Йовчев предизвика бурни емоции сред участниците в риалитито „Фермата“ както с появата си, така и в края на участието му в шоуто. Две седмици продължи гостуването на големия спортист в предаването, а за това време той се превърна в любимец на всички.

Заради всеотдайността си в работата, желанието да помогне на всеки и мъдрите съвети, които даваше, раздялата на фермерите с Йовчев беше трудна и те не успяха да скрият сълзите си след напускането му. За последната си среща с участниците, Данчо се появи с храна и не пропусна да каже няколко думи на изпроводяк. „Имах страхотни две седмици с вас.

Искам прошка, ако съм ви засегнал, или обидил“, заяви олимпиецът, споделяйки, че се радва как всички се хвърлят смело в задачите и че вече са на етап на сближаване.

На тръгване Йовчев им остави и два ценни подаръка. На всички фермери подари своя снимка с надпис: „Завинаги един от вас“. За бесарабската българка Лилия пък имаше персонална изненада – негова фланелка, която да й вдъхва кураж във всяка битка, в която се впусне. Освен че споделиха пред камерите възхищението си от личността на Йовчев, фермерите решиха да запалят огромен огън в двора, с който да го изпратят навън.