Един от най-големите особняци в българския телевизионен ефир - проф. Юлиян Вучков, ще се раздели с екрана, твърди в. "168 часа" в новия си брой. Или поне с този на ТВ2, разкрили източници от медията. Засега официалният коментар от телевизията не потвърждава версията - програмната схема за следващата година все още не била обсъждана.

До края на годината предаването на Вучков "Времена и нрави" твърдо оставало в ефир, ставало е дума само да бъде изместено в друг час или ден. Според пиарът на телевизията промените в програмата се налагали заради закупените права за футболното първенство. От "168 часа" припомнят, че преди около месец ТВ2 се сдоби с нов собственик - американският мултимилиардер Роналд Лаудер. Участник в среща с негови представители твърдял, че предаването на устатия професор не се вписвало в концепцията на американците. По думите му те недоумявали какво е това предаване, в което цели три часа един човек говори със себе си и зрителите и от време на време пее песни. Новите собственици настоявали времето в събота вечер да бъде освободено и никакви обяснения, че Вучков е "най-голямата медийна атракция" не ги трогвала.
Седмичникът цитира поддръжници на Вучков, които смятат, че евентуалното му свалляне няма да  е правилно. Чужденците според тях не си давали сметка за нагласите на българските зрители. Преди време в онлайн анкета с въпрос "Харесва ли ви проф. Вучков?" 75% от гласувалите избрали отговора: "кефи ме, защото е изрод". А в българския език "изрод" вече е синоним на симпатяга, обобщил фенът на професора.


Слуховете за свалянето на Вучков е обиколил и другите телевизии. Най-много жалели за професора в екипа на "Господари на ефира", установили от "168 часа". /БЛИЦ