Тази седмица „Страх” минава под знака на тематичните епизоди. Утре ще гледаме само мъже, в сряда – само дами, а в четвъртък – травестити.
Представителите на силния пол ще изпитат „Газова камера”, която досега е правена единствено в САЩ. Сред играчите има войници от Ирак и от българските мисии в Кербала, както и участници във Френския легион. Заради показаната от тях завидна издръжливост екипът на „Страх” нарече този изцяло мъжки отбор „екшън героите на България”.

Също толкова устойчив дух показаха и шестте дами. Сред тях има ученичка, директор в голяма компания и 40-годишна радио работничка, привърженик на готическия стил и свалила 40 кг за 2,5 години. „Въобще, разнообразието е голямо – от весели лолитки до сериозни дами”, обобщава главният редактор Ники Йорданов.

За първи път в света се организира игра с травестити. Първоначалното намерение за гей епизод претърпява провал, заради нежеланието на участниците да афишират своята сексуалност. Затова пък лицензодържателите на формата от „Ендемол” приветстват идеята да се съберат на едно място в „Страх” само мъже в женски дрехи.

Сред специално поканените в специалния епизод на „Страх” беше и „Мис Травестит Тайланд 2007”, на 10 часа преди снимките се разбра, че „дамата” е получилата отказ за виза. Неговото място по спешност заема небезизвестната Елза Парини. Сред съотборниците й е и Мадам Роза, която танцува в известен варненски клуб.

Този епизод има още две уникални особености, допълва Ники Йорданов. Спортсменството, характерно на целия формат, пада за първи път тук.

Също за първи път сред травеститите се прилага изпитание, което е чисто български патент – ядене на особено люти чушки, пълни с оригинални индийски и китайски подправки. /БЛИЦ