Обещаните от правителството 4300 лв. на около 1000 музиканти на свободна практика под формата на помощи , отприщиха луди скандали в гилдията.

Според Ицо Хазарта тези пари трябва да получат само тези артисти, които са декларирали доходи. Слави Трифонов пък определи жеста на Бойко Борисов като предизборен трик.

Деян Неделчев – Икебаната влезе в лют спор с Рут Колева пак по същия повод, пише Хотарена. Духовете в социалните мрежи разбуни и мнението на Спенс, който открито скочи на своя колега Ицо Хазарта и го попита директно: Ти криеш ли данъци?

Публикуваме текста на Спенс  без редакторска намеса, а изводите оставяме на вас. 

"Помощта, която правителството умува дали да даде на музиканти за 2020г. в размер на 4350лв. за 365 дни се пада по 11,92 лв. на ден. Това е половината от помощта от 24лв. на ден за персоналите на заведения, което е смешно, защото всеки може да е сервитьор или барман, но не и музикант или творец.

Но да оставим това. Да погледнем на доходите, за които говори Хазарта. Хонорарът от "България търси талант“ не е приход от участие. Иначе и другите трима от журито могат да претендират за тези 4350лв. Както и приходите на Фейсинг дъ сън от Ютуб, под чиято шапка са - който се сетиш с малки изключения, както и оборота на клуб Шугър.

То от 5 години и аз продавам листчета и мога да декларирам обороти и приходи по тази линия, но не е това идеята. И на мен не са ми симпатични някои лекари и заведения, но всички трябва да бъдат компенсирани в кризата. Та за да се върнем на темата.

Искам да попитам Хазарта:

От 2011г. за 9 летни и 1 зимно турне, които организирахме с ди джей Дончо, на които в рамките на седмица, в зависимост от броя на датите между 5 и 7 средно, Хазарта и компания, прибираха ли между 20 000 - 30 000лв. на турне??

За 10 такива турнета може да се направи елементарната сметка, колко е приходът и колко са данъците на тези пари.... 

Ицо, би ли показал една фактура от тези турнета на уважаемата аудитория, а после се прави на изряден данъкоплатец! Достатъчно е кандидатът за помощи да може да докаже, че си е плащал осигуровките през 2020г. според мен“, отсича Спенс.

Източник: plovdiv24.bg