Ники Кънчев влезе в Къщата на "ВИП Брадър" и стана даскал на съквартирантите. Той разкри какви са изискванията му по предмета "Краезнание" и зададе правила на новата игра в шоуто:

"Ще играете момци срещу моми. За всеки въпрос ще бъде викан по един мъж и една жена. След като е зададен въпроса, всеки има 30 секунди за отговор. Първо може да говори този, който е натиснал бутона. Ако отговорът е грешен, то противникът има право да отговори", каза Кънчев. 

Стефан се изправи в битка с Мира Добрева. Новинарката пребори любимия на Гала и донесе първата точка за отбора на жените.
 
След тях един срещу друг излязоха Кулагин и Диона - "При коя земеделска работа се е използвала паламарката и за какво е служила тя?", запита Ники Кънчев.

"Лопата и за посяване на реколта", каза гримьорът. Рапърката обаче също не се справи с въпроса и нито един от двамата не донесе точка за отбора си. 

Петко се изправи срещу Нора. Бизнесменът набързо пребори въпрос за конституциите и изравни резултата.

Ричард излезе срещу Ева. "Винаги съм искал да участвам в "Стани богат"", заяви инструкторът. "Искал си, ама повече си ходил на физическо", пошегува се Кънчев. След като му бе подсказано, мистър София се оплете в обясненията и отговорът му бе зачетен за грешен. 

Ванко 1 пък трябваше да пребори знания с тези на Ваня Костова. Двамата получиха въпрос, свързан с романа "Тютюн". Никой от тях обаче не взе точки заради възникнал спор по време на играта. 

Атанас Колев мери сили с Божана. "Всички знаем, че Бай Ганьо е търговец, а помните ли с какво търгува той". Без никакво колебание готвачката даде верен отговор и даде преднина на дамите.

Папи Ханс се изправи срещу Лора Караджова. Въпросът им бе свързан с творчеството на Елин Пелин. След кратка драма се наложи Ники Кънчев да зададе и втори въпрос, при който певицата успя да отговори по-бързо.

Последни бяха Розмари и Плачков. Още преди края на въпроса обаче актьорът бе готов с отговора.

Така дамите спечелиха играта, а наградата им бе, един от участниците от техния отбор, попаднал под ограниченията на президента, да получи амнистия. Всички единодушно избраха Божана, която вече не трябва да се къпе само със студена вода.