След като отпадналите айдъли изпълниха парчетата си журито се събра на съвещание за имената на тези, които заслужават втори шанс. Крайното решение обаче не стана реалност, поради разногласията на Мария, Дони и Фънки.
За да изберат двамата щастливци и тримата от журито трябваше да са на едно мнение, но заради добрите изпълнения на певците всеки имаше своя фаворит и се опита да убеди останалите в правотата на избора си. Мария се фръцна и за минути напусна "съвещателната маса", защото не се зачитало мнението й. Фънки й отвърна: “Не можем да изберем всички, бе , Мария.”

11-те участници, които се борят за оставане в предаването, бяха: Драгомир Драгиев, който заложи на парче на Фреди Меркюри и впечатли Фънки и Лепа Брена; Наталия Данаилова, която се закле, че ако я върнат в шоуто, ще отслабне с 10 кг. и дори ще порастне се 10 см.; Пламен, който се осмели да изпълни парче на Майкъл Джексън; Рут Колева, Веселина, Тодор Гаджалов, Марина, Милица, Александра, за която Мария заяви, че се е "предала" заради това, че се разболя, Васил Стоянов и Магдалена Джанаварова.

По време на концерта Лепа Брена вдигна публиката на крака, а за айдълите даде най-високи оценки. /БЛИЦ