Шофьорите, пътуващи в посока Бургас, да карат внимателно и със съобразена скорост при 112-и км на АМ „Тракия“ в района на Цалапица. Движението се осъществява само в аварийната лента поради ремонтновъзстановителни дейности на греда на надлеза над автомагистралата, повредена след удар от извънгабаритен товар.

Очаква се предвидените дейности да завършат до 8 ноември 2018 г. Агенция „Пътна инфраструктура“ припомня, че поради ремонт на съоръженията при 17-и и 18-и километър в посока Бургас движението се осъществява двупосочно в платното за София. Двупосочно е и движение в платното за София между 35-и и 41-ви км на АМ „Тракия“ поради ремонт на двата виадукта при 37-ми и 38-и километър. Ремонтни дейности се извършват и на моста над р. Елшишка при 89-и км и превозните средства преминават двупосочно в платното за Пловдив.

За улеснение на трафика в края на всяка работна седмицата в тези участъци има реверсивно движение. В петък - две ленти в посока Бургас и една за София, а в неделя - две ленти за София и една за Бургас. В момента на АМ „Хемус“ се ремонтира долното строене на 4 виадукта - при 19-и км (виадукт „Потоп“), 33-ти км (съоръжението при тунел „Витиня“), при 36-и километър (виадукт „Коренишки дол“) и при 51-ви км (виадукт „Разлив“). На съоръжението при 9-и км (в района на с. Яна) се подменят дилатационните фуги. Поради това движението в района на съоръженията при 9-и, 33-ти, 36-и км се извършва двупосочно в платното за Варна. На виадукта при 51-ви километър се ремонтира платното за Варна и там трафикът преминава двупосочно в платното за София.

За улеснение на трафика и повишаване безопасността на движение при 9-и км на АМ „Хемус“ в петък има две ленти в посока Варна и една за София, а в неделя се осигуряват две ленти за София и една за Варна. Заради ремонтните дейности по съоръженията е ограничено движението на тежкотоварните камиони над 12 тона. Превозните средства се отклоняват при 30-и км от пътен възел „Витинска река“ по път I-1 София – Ботевград и път II-17 Околовръстен път на Ботевград, след което се връщат обратно на АМ „Хемус“ при 47-и км при пътен възел „Ботевград“ и обратно.