Бургазлия сложи в малкия си джоб всички участници на тазгодишното изложение на ретро автомобили пред Пантеона в Морската градина. Станчо Желев е горд собственик на най-добрата реплика на Мерцедес Газела по Черноморието. Автомобилът е произведен през 1928 година, но днес всеки се обръща след впечатляващия вид на колата.
След реставрацията немският звяр е като от приказките. Достоен е да вози английската кралица или някоя булка в най-хубавия й ден, пише "Флагман". 

„Поддръжката му е не е чак толкова скъпа, дори е в пъти по-евтина от на днешните модерни автомобили. Карбураторът е като на Жигулите – стоманен и елементарен, и Слава Богу все още не се е развалял”, похвали се Станчо.

Той разкри още, че има колата от 6 години. Получил я като подарък от негов познат, на когото направил услуга.

„Носи ми уникални емоции, хората се радват много, когато минаваме по улиците. Реставрирах автомобил на мой приятел, а той ми се отблагодари като ми подари Мерцедеса. Ремонтирах го и сами виждате резултата”, каза още Станчо, който не скри, че мечтае да обогати колекцията си от ретро автомобили.

Припомняме, че днес се провежда 11-тото изложение на ретро возила. В момента пред Пантеона е пълно с автомобилни бижута, които в 15:00 часа ще направят дефиле по алеите на Морската градина, което ще финишира пред 5-звездния Гран хотел и СПА Приморец, който за поредна година е любезен домакин на участниците в парада.