Осем Ferrari, три Мерседеса и Lamborghini в Япония 

2011 година

Може това да не е най-скъпоструващата катастрофа в света, но със сигурност е една от най-ефектните и глупавите: в нея пострадаха едновременно дванадесет суперколи с обща стойност 3.85 милиона долара. Всичо се е случило в Япония - префектурата Ямагучи, близо до град Симоносеки: кортежът от дванадесет коли е пътувал по тясно шосе към сбирка на собственици на суперколи в Хирошима. По думите на очевидци, всичките коли са карали със значително превишена скорост, макар и не абсурдно бързо: с около 14-16 километра в час.  

Асфалтът е бил влажен след дъжд, а мощните коли със задно задвижване при тези условия могат да са доста коварни! Но как в катастрофата са попаднали наведнъж толкова много коли? 

Пишлигар с Q7 помля скъпарски McLaren, Porsche и Bentley при зверска катастрофа ВИДЕО

 

Очевидци казват, че собствениците на спортните коли са се движили плътно един зад друг. Грешка на водача на групата е предизвикала верижна реакция! Ferrari F430 Scuderia на 60-годишния бизнесмен поднесло при престрояване и той се забил в разделяща потоците преграда.

Движещите се зад него шофьори дори не успели да натиснат педала на спирачката и се забили един в друг, събирайки при това и две минаващи покрай тях тойоти: в резултат общо 14 коли били смачкани. 


За да научите кои са останалите 9 най-скъпи катастрофи в света, посетете auto.blitz.bg.