Звездата на отбора McLaren Honda - Фернандо Алонсо имаше малка пауза между състезанията във Формула 1 и седна зад волана на новия спортен хибрид Honda NSX. По време на ексклузивно събитие с испанските медии пилотът изведе автомобила на историческата писта „Ещорил”, която се намира в близост до Лисабон, Португалия.
На журналистите беше дадена възможност да се возят редом с двукратния световен шампион. „Това, което наистина ме изненада по време шофирането, бяха спирачките. Усещането е доста близко до карането във Формула 1”, сподели Фернандо. „Да управляваш Honda NSX е по-леко и по-приятно отколкото болид, защото не се вглеждаш във всяка малка частица, както правиш в състезанията. Това е като разликата между изобразителното изкуство и техническото чертаене”, смята Алонсо.

Новото поколение на култовия модел Honda NSX се задвижва от 3,5-литров V6 битурбо двигател и три електромотора, съчетани с 9-степенна предавателна кутия с двоен съединител DCT, произведена в завода на Honda в Охайо. Сумарната мощност на системата е 581 к.с. Съвременната Honda NSX излиза изцяло от центъра на Honda Performance в Мърсивил, Охайо. Поръчките на супермодела за Европа започнаха през април, а доставките ще бъдат осъществени през есента.

Има много носталгия в събитието на „Ещорил”, тъй като на същата тази писта легендарният пилот и трикратен световен шампион във Формула 1 Айртон Сена печели първата си победа през 1985 година. Мястото не е избрано случайно, тъй като феноменалният бразилски пилот е участвал в разработването на оригиналната Honda NSX в края на 80-те години на миналия век.

Източник: "Монитор"