Новото творение на PSA - Peugeot, Citroen и тяхното луксозно подразделение DS се разходи абсолютно свободно из улиците на френската столица. Естествено, както ще видим във видеото, футуристичният автомобил привлича огромно внимание.  
Автомобилът бе представен в началото на март на женевския автосалон, като шасито му е създадено от въглеродни влакна, а електрическите двигатели задвижват само задните колела. Той разполага с мощност от 402 конски сили, с които ускорява от 0 до 100 за 4.5 секунди, но теглото му достига 1800 килограма. Теглото е значително за подобен автомобил, но той по-скоро иска да представи бъдещето на марката, отколкото да се съревновава. Със сигурност това ще бъде по-доброто решение от Tesla Model S за чудесен алпийски път с много завои, пише fakti.bg.

Първият масов електрически автомобил на компанията се очаква да се появи през 2019-та, като до 21-ва се очаква те да са общо четири. Всичките те ще са изградени върху изцяло нова платформа, наречена e-CMP, която е разработена заедно с китайската компания Dondfeng Motors.