Американското списание Road and Track публикува неизвестни до сега скици на спортната кола Shelby Mustang GT500. Те са били пазени от семейството на Джон Чун - дизайнер, създал външността на тази "напомпана" версия на  Ford Mustang. Неговата история през 2012 година публикува малкия вестник Star Tribune от Минесота. Журналистът Джеф Стриклер е имал щастието да поговори с дизайнера преди неговата кончина.  

Джон Чун не е станал знаменитост, като звездните дизайнери на 60-те - да кажем Том Чард, Лари Шинод, Клаус Люте, Пол Брак или Бруно Сако. Но създадените от него автомобили са придобили култов статут и високо се ценят от колекционерите. Например, миналата зима Shelby Mustang GT500 Super Snake 1967 бе продаден на търг за 2.2 милиона долара.

Чун би си и останал неизвестен за широката публика, ако не бе това интервю. Журналистът на Star Tribune е разговарял с пенсионираниядизайнер в семейния ресторант Chun Mee, който Джон открил заедно с жена си Елън в малкото градче Делано западно от Минеаполис. 


За да научите цялата удивителна история на дизайнера Джон Чун, четете auto.blitz.bg.