След поредица от интригуващи анонси италианската компания Ferrari официално разбули роудстъра LaFerrari Aperta моделна година 2017, показвайки първите снимки на открития суперхибрид. Световният дебют на модела ще бъде тази есен на автосалона в Париж.
Откритият спортен модел Ferrari LaFerrari Aperta има два варианта на подвижен покрив - мек и от карбон. Роудстърът ще има същите аеродинамични характеристики, като тези на купето със същото име. Откритата версия ще се задвижва от хибридна система, включваща 6,2-литров атмосферен двигател V12, електромотор с мощност 120 кВт и блок от литиево-йонни батерии, в съчетание с 7-степенна роботизирана скоростна кутия с два съединителя.

Сумарната мощност на хибридната система е 963 конски сили. За да ускори от 0 до 100 км/ч на роудстъра ще са му необходими само 2,9 секунди, а максималната скорост е електронно ограничена на 350 км/ч. Предполага се, че цената на откритото Ferrari LaFerrari Aperta ще достигне рекордната сума от около 3,5 милиона евро. Първите доставки са планирани за 2017 година. Все още не е ясно колко роудстъра планира да пусне италианската марка. Купето Ferrari LaFerrari беше произведено в 499 екземпляра. От компанията отбелязват, че всички открити хибриди LaFerrari Aperta вече са продадени по предварителни заявки.

Източник: Монитор