Смята се, че по въпроса със законите "най-веселата" страна в света са САЩ, макар някои държави също могат да ви учудят със своите правила. Това засяга дори и правилата за движение по пътищата.

Да се знаят тънкостите на правилата за придвижване из териториите на различните страни се препоръчва не само, за да се разсмиваме, но и за да не се превърнат нашите приключения с автомобил из другите страни в големи харочве, глоби и нерви. 

САЩ 

Тази държава е лидер по брой непонятни и дори смешни закони. Пътните полицаи в САЩ към момента все повече предпочитат всъдеходите. А причината е проста: в страната има пик на популярността на тези коли. Когато преди 20 години в страната бяха популярни седаните, на тях се вози цялата полиция.

Това се прави с една проста цел - сливане с общата маса от транспортни средства. Удивителен е фактът, че в Америка е забранено да се използват клаксони на паркинги и около ресторанти.

А нали именно там има голям брой пешеходци, които трябва да бъдат предупреждавани за опасност от прегазване. 

За да научите останалите нелепи закони и разпоредби за движение по пътищата в САЩ, Азия, Русия и Европа, четете auto.blitz.bg.