Веригата за бързо хранене „Бъргър Кинг“ (Burger King) си спретна безплатна реклама от дефект на електромобилите Тесла. Служители от маркетинга въртят потребителско видео, в което суперколата започва да спира всеки път щом радарът й засече табелата на заведението на магистрала в САЩ, пише "Монитор".

Експерти коментират, че изглежда изкуственият интелект, който вкарва Илон Мъск в колите си, бърка табелата за бургери, със знак за Стоп. Функцията е част от новите алгоритми на автопилота за реакция.

Световни експерти: Тази автомобилна марка прави най-некачествените коли

През април Тесла започна да въвежда актуализация на своя автопилот. Една от новостите на софтуера позволява на суперколите да идентифицират светофари и стоп знаци и да реагират съответно.

Все още обаче разработката е в бета версия и не винаги работи по предназначение. Това обяснява и странното поведение на колата щом „надуши“ Burger King. От компанията веднага се усетиха и решиха да осребрят неловката ситуация.

Те изработиха интерактивна реклама, която показва как автопилотът по погрешка взима за знак „Стоп“ една табела за ресторанта, подтиквайки колата да забави скоростта и да спре. Рекламата внушава, че умните коли вече са достатъчно умни да спират и за по един хамбургер Whooper!