На автомобилния пазар се появяват толкова нови модели, че някои от старите изчезват почти безследно, пише profit.bg.

Съществуват много фактори, поради които някои стари автомобили „умират“ или изчезват от пътищата.

Ръжда, лоши климатични условия, небрежно използване и т.н. Освен това новите автомобили, които ежегодно излизат на пазара, са по-надеждни от старите.

Много от нас познават следващите модели. Някои дори са ги шофирали. Но в близко бъдеще все по-рядко ще ги виждаме.

 1. 1980-1992 Mercedes-Benz S-Class

Допреди няколко години мощният W126 S-class често можеше да бъде видян. Днес има шофьори, които го използват всеки ден, но броят им намалява.

Второто поколение S-Class се намира във фаза, когато автомобилите в лошо състояние се изпращат за разфасоване, а при добри обстоятелства – отиват при колекционери.

От следващата година моделът второ поколение официално ще бъде класифициран като класически автомобил. Поради това този Mercedes ще може да се вижда на изложения за коли.

2. 1991-1995 Honda Civic

През 1991-1995 година Civic беше на висота: икономичен, производителен, комфортен и не е скъп.

На мнозина им се струваше, че петото поколение ще бъде вечно. През последните години все по-рядко се среща на пътя.

3. 1995-2001 Audi A4

Появата на A4 в средата на 90-те години озадачи автомобилния свят. С прекрасен съвременен дизайн, иновационна техника и с удобно управление, A4 се превърна в хит.

Но нищо не се подмладява, включително и Audi. Поради това броят на автомобилите намалява стремително през последните години.

4. 1988-1996 BMW E34 5 Series

Прекрасно управление, стабилност, контрол на тягата, голям избор на двигатели, симпатична външност – всичко това правеше Е34 отлична алтернатива на Mercedes E-Class.

Но днес... „живите“ екземпляри са рядкост.

5. 2000-2005 Kia Rio

В началото на 2000 г. в този автомобил бе един от най-евтините. Макар и да не бе сред най-мощните, цената му беше привлекателна.

Rio все по-рядко се среща на пътя. Това вероятно се нрави на южнокорейската марка, чиито автомобили с всяка изминала година стават все по-добри и надеждни.