Пост, свързан със задочния спор мотористи - граждани отново раздели facebook потребителите. Пловдивчанка сподели своето мнение и това отприщи вълна от коментари. Тя определя поведението на любителите на мотори като наглост. Причината?

По думите ѝ е свидетел на ежедневно форсиране на машините по улиците на града, което пречи на нормалната ѝ почивка.


Тя посочва и друг проблем, малките деца, които според нея се будят от сън, а това е сериозен проблем за техните родители.

За жената именно поведението на групи от мотористите е причина и за негативната реакция към тях от част от обществото.

Постът на гневната пловдивчанка започва с мотото "Пази моториста", под което се провеждат кампании за толерантност на пътя, и приключва с апел за използване на машините в съответсвие с градската среда и комфорта на другите граждани.

Ето какво пише самата Катерина Тикова:

"Пази моториста!" ли?! Знам, че съм една от десетките хора с пост за моторите, но една, втора, трета вечер... Изтърпява се. Но това е ВСЯКА вечер...

И аз обичам да слушам силна музика, но не идвам да дъня с колоните под терасите ви и да будя за 8624775 шибан път детето, което тъкмо приспите с 300 зора, за да можете и вие да откраднете малко сън.

Тия мотори за това са пистови, а не булевардни. Ще помоля най-учтиво - тези мотористи, които не знаят разликата между писта и булевард...

Проверете значението на двете думи и форсирайте на определените за това места. Недейте да тровите нервите на хората. После се чудите защо хората тръгват с рогата напред срещу вас. Еми "Да би мирно седяло, не би чудо видяло."

Няма лошо, че имате страст и хоби, но не е необходимо да ни го натрапвате така нагло и несъобразително."

Мнението й провокира широка реакция, някои подкрепят напълно казаното, докато за други с написаното се създава разделение в обществото, Ангел Делянов пише:

"И така лека полека се заражда виждането. БМВ шофьорите са глупаци, моторджиите са глупаци, тъпите жени с надути устни които се заслепени от повредата си са глупаци. Всичко си е в нормата, моторджии, спрете да сте глупаци и вие."

"Големи граждани всички: "ходи си на село". Всичко опира до култура, без значение мотор ли е или кола. Аз съм с дете на 4 месеца и живея в Кючука, на Македония ръмжат пред 15 минути.

Иди го приспи след като се е стреснало бебето... Живи и здрави зимата ще си починем. Ама тогава пък излизат "дрифтачките", коментира Георги Пенчев.

За други опасното поведение на нарушителите някои мотористи, както и други рискови участници в пътното движение трябва да се контролира по-строго от органите на полицията, Светлана Терзиева пише:

"Някой ще ми обясни ли къде е пътната полиция? Във всеки квартал има дежурни коли, които следят за спокойствието на пътя."

Други потребители подхождат към задочния спор от хумористичната му страна - Димитър Терзиев пита:

"На комшийката бебето реве от два дена, къде мога да се оплача?"

Надяваме се любителите на моторите да намерят начин да практикуват любимото си хоби по начин, който минимално да засяга комфорта на останалите граждани, които от своя страна да пазят живота им на пътното платно.