Компанията Subaru показа второ официално изображение на новия си кросоувър със 7 места, който ще получи името Ascent. Премиерата на модела ще се състои на 28 ноември по време на автосалона в Лос Анджелис.
Японският производител описва колата с три реда седалки като "универсален и високопроходим автомобил за голямо семейство". По този начин Ascent спокойно може да бъде определен като идеологически приемник на модела Tribeca.

Ако се съди по снимката, на външен вид кросоувърът почти изцяло ще повтаря концептуални модел, показан тази пролет на изложението в Ню Йорк. Очаква се серийната версия да запази размерите на прототипа – дължина от 5049 мм, широчина – 1989 мм и височина – 1839 мм.

По предварителни данни, в гамата двигатели на новото Subaru Ascent ще бъде включен бензинов турбомотор с обем 2,4 литра,чиято мощност ще бъде в рамките на 250 к.с.

Производството на модела стартира през пролетта в завода на Subaru в Лафайет, щата Индиана. Като основни конкуренти на Ascent на американския пазар се посочват Toyota Highlander, Honda Pilot и Infiniti QX60.

Източник: dnes.bg