Стотици посетители се стекоха още в първия ден на изложбата „Ауто сити Пловдив 2018“, част от Международния технически панаир. Те са привлечени от предстоящите премиери, многобройните нови модели и богатата гама автомобили за ежедневието, за бизнес, за свободно време и спорт, които може да се видят от 24 до 29 септември.

Наред с тях изложителите показват автобуси, комунална техника и транспортни средства с различно предназначение, резервни части, гаражно и сервизно оборудване. 

Дебют в България прави индийската марка „Махиндра“. Тя идва с два висококачествени SUV модела – компактният SUV KUV 100 и 7-местният XUV 500, които предлагат на достъпна цена лукс, удобства и качество, характерни за леки коли от по-висок клас. Голямата изненада на щанда на Honda е премиерата на фейслифта на HR-V. Произведеният в Япония кросоувър е с подобрен бензинов двигател, освежен дизайн,  още по-богато оборудване и чудесни седалки. Премиера също за България има представеният на автосалона в Женева компактен ван Peugeot Rifter. Иновативният модел е подходящ за приключенско каране в най-трудни терени и условия. Интересен е и новият Berlingo с 19 системи в помощ на управлението.

Вижте как новият BMW X7 преминава през пясък, сняг и асфалт (ВИДЕО)

Премиерата на Haval H6 разкрива характеристиките на всъдехода. Той разполага с три режима на шофиране  и с  функции, улесняващи водача. 

Високо проходимият пикап Musso прави своята национална премиера също на „Ауто сити Пловдив“.  Моделът е изцяло нов, изграден върху платформата на  Rexton G4, който е  SUV флагманът на южнокорейската марка   SangYong. Петместният пикап с двойна кабина съчетава лукс с функционалност и огромна товарна платформа. 

Японската премиум марка автомобили Lexus  презентира  най-новия член от семейството си – Lexus RX 450hL. Това е първият 7-местен SUV, предназначен за Европейския съюз, и е наличен за продажба от месец май. 

Участниците предлагат феноменални отстъпки, заяви Ивайло Жеглов, управител на фирма „Експо тийм“, която е съорганизатор на проявата заедно с Международен панаир Пловдив. Партньорите на „Ауто сити Пловдив“ - Банка ДСК и ДСК лизинг, също са подготвили преференциални условия за финансиране.  Онези, които направят или договорят покупка по време на изложението, ще ползват и улеснения. На щанда на Пътна полиция-Пловдив ще се окомплектова целият пакет от документи за регистрация, с който да отидат в службата, а там ще бъдат обслужени приоритетно.  

Електрическият кросоувър Tesla Model X P90D завъртя обиколки на опасната и коварна писта в Нюрбургринг, ето как се справи (ВИДЕО)

Освен „Ауто сити Пловдив“ в рамките на Международния технически панаир се организират още девет специализирани изложби. Фирми от 35 държави показват нови технологии, машини и услуги в над сто бранша.Те може да се видят от 9 до 18 ч., а в последния ден – до 14 часа. 
 
Един от посетителите ще спечели лека кола по избор измежду 7 модела, като наградата е осигурена от организаторите на „Ауто сити Пловдив“.