• Модерните и стилни SUV автомобили на Ford чупят рекорди, като три-моделната гама отбелязва най-добрите досега продажби в Европа*. Повече от един на всеки пет автомобила Ford в Европа е SUV
  • От началото на годината досега продажбите на SUV автомобили са с ръст от 21% спрямо 2017, водени от най-добрата досега година за компактния EcoSport с ръст от 105% и средноголямата Kuga с ръст от 27% спрямо същия период миналата година
  • Силният период за SUV автомобилите ще продължи и през 2019 г. с новия Edge. Кросоувърите Focus Active, Fiesta Active и Ka+ Active предлагат на клиентите още възможности, вдъхновени от SUV автомобилите
Кьолн, Германия, 13 декември 2018 г. – Модерните SUV автомобили на Ford постигнаха нов рекорд в Европа.

Продажбите на Ford EcoSport, Kuga и Edge достигнаха близо 259 200 бройки от началото на годината до края на ноември, превръщайки 2018-а в най-добрата досега година на Ford по продажби на SUV автомобили, с оставащ още един месец до края.

„Продажбите на SUV автомобили се увеличават по-бързо, от който и да е друг модел в Европа и нашата разнообразна гама – EcoSport, Kuga и Edge – привлича клиенти, както никога досега, със смелия си и спортен дизайн, модерните технологии, като Интелигентната система за задвижване на всички колела, която осигурява на водачите вдъхващо увереност пътно поведение“, заяви Ролант де Ваард, вицепрезидент маркетинг, продажби и услуги, Ford Европа.

Пазарният дял на SUV автомобилите на Ford продължава своя ръст през 2018 г. за трета поредна година, и сега те наброяват повече от един на всеки пет продадени Ford автомобила в Европа.


Продажбите на SUV автомобили на Ford от януари до ноември 2018-а са нараснали с 21% спрямо първите 11 месеца на 2017 г. и за първи път минаха границата от четвърт милион за 20-те европейски държави*. Увеличението при SUV моделите на Ford се задвижва от най-добрите досега продажби на два модела: компактния EcoSport със 105% ръст от началото на годината досега спрямо миналата, и на средноразмерната Kuga, чийто продажби нараснаха с 27% в сравнение с януари-ноември 2017 г.

Досега Ford е продал над 104 600 EcoSport-а в Европа през 2018 г. Солидният и стилен EcoSport е по-способен и и гъвкав от когато и да било с представянето на Интелигентната система за задвижване на всички колела, отличителните възможности за персонализация, вкл. контрастен цвят на покрива и модерни технологии като системата за свързаност SYNC 3, адаптивен ограничител на скоростта и задна камера.

Над 145 300 автомобила Ford Kuga са продадени досега през 2018 г. на Стария континент, предлагайки изтънчени технологии, които правят шофирането по-лесно, безопасно и приятно, като Активен паркинг асистент с перпендикулярно паркиране, Адаптивните фарове на Ford, заедно с водещо в класа удоволствие от управлението.


Ford е продал над 34 000 автомобила Edge в Европа от представянето на модела през 2016 г. Новият Ford Edge ще поддържа инерцията на SUV моделите на Синия овал на Стария континент и през 2019 г.

Стилният, спортен и прецизно изработен Ford Edge е най-технологичният SUV на Ford и предлага разнообразна гама от базирани на камера и радари технологии в помощ на водача, проектирани да правят пътуването по-комфортно и по-малко стресово. Сред тях са Адаптивният круиз контрол с функция Stop & Go и Системата за поддържане в средата на пътното платно за лесно справяне с трафика.

Ford представи ново семейство от кросоувър модели, вдъхновени от SUV автомобилите – Focus Active, Fiesta Active и Kа+ Active – които съчетават солиден стил и подобрена гъвкавост с истинското удоволствие от управлението на Ford.

# # #

*20-те европейски пазара са: Австрия, Белгия, Великобритания, Чехия, Дания, Финландия, Франция, Германия, Гърция, Унгария, Ирландия, Италия, Холандия, Норвегия, Полша, Португалия, Испания, Румъния, Швеция и Швейцария.