Когато автомобилът е добре проектиран, той е много повече от просто един варел с колела, който ще ви закара от точка А до точка Б. Той се превръща в придвижващ се шедьовър на изкуството.

За разлика обаче от красивата картина или снимка, колата трябва също и да е функционална, за да се справи с трудностите по пътищата и дълго да служи на своя собственик. 

Имайки това предвид, нека да разгледаме шестте най-красиви класически автомобила на всички времена. 

Обърнете внимание, че това не е класация. Не става дума за това, кой превъзхожда другия. Те са тук, за да им се възхищаваме и да намираме онези неща в тях, които ни карат да въздишаме в захлас. 

1. Mercedes-Benz 300SL Gullwing

Мнозина смятат, че Mercedes-Benz 300SL Gullwing е златният стандарт: в него има всичко, което може да се иска от една красива кола. Простите, широки линии на каросерията обединяват в себе си класиката и спорта.

Плюс, този модел има една особеност: великолепните врати във формата на крила на чайка. Когато вие говорите за велико изкуство, винаги се откроява един елемент: усмивката на Мона Лиза, пленителните къдрици в картината "Звездна нощ" на Ван Гог.

Но в дадения случай това са въпросните крила на чайка. Може цялата останала част на автомобила да ви спира дъха, но точно тези врати го правят незабравим за вашето съзнание. 

За да видите кои са останалите класически красавци, посетете auto.blitz.bg