По време на предстоящото автомобилно изложение в Женева, чехите ще покажат на живо наточената версия на обновената Octavia. Модификацията ще се нарича Skoda Octavia RS 245 и ще се превърне в най-бързата серийна Octavia за цялата история на модела, пише fakti.bg.

Малко преди публичната премиера от марката разпространиха снимки и информация за RS 245, която ще е налична и като комби, и като лифтбек. Както се вижда от названието, мощността на двулитровия турбодвигател е доведена до 245 конски сили. Максималният въртящ момент също е увеличен от 350 на 370 Нм.
Всичко това води и до по-добри динамични характеристики. Ускорението от 0 до 100 км/ч на RS 245 е равно на 6.6 секунди, а максималната скорост е 250 км/ч. Модификацията ще може да се избира и с шестстепенна механична трансмисия, и със седемстепенна роботизирана скоростна кутия с два съединителя.

Още нещо любопитно около новата наточена Octavia е, че тя е снабдена със самоблокиращ се диференциал, клиренсът и снижен с 18 мм, а джантите, обути с нископрофилни високоскоростни гуми, са с размер 19 цола. Продажбите на модификацията ще стартират от месец май, като цените ще са малко по-високи от тези на стандартната Octavia RS.