Крадец задигна Jeep Grand Cherokee с работещ двигател от паркинга на супермаркет в гр. Сартел, щата Минесота, но само 2 часа по-късно позвъня на собственичката на всъдехода с молба да му помогне да стартира мотора отново, съобщава SC Times.

Жената запалила двигателя дистанционно, за да загрее, докато тя пазарува. 37-годишният Едуард Уилсън забелязал това, метнал се в джипа и отпрашил. След като се отдалечил достатъчно от местопрестъплението, мъжът спрял и изключил мотора без да си даде сметка, че няма да може да го запали отново без дистанционното.

Междувременно жертвата вече била повикала полиция, след като не открила колата си. На записите охранителните камери на паркинга се виждало как Уилсън краде "черокито" и ченгетата тъкмо се чудели как да го идентифицират, когато самият той позвънял на телефона на собственичката.

Крадецът се представил за служител на фирма за автостъкла. Обяснил, че тъкмо е поправил джипа и двигателят трябва да бъде запален дистанционно, за да може да върне колата, като издиктувал дори адрес, на който системата OnStar може да локализира автомобила и да го стартира.

Уилсън бил заловен още докато бил на телефона. Пишман крадецът веднага признал вината си и съжалил, че му е хрумнала толкова глупава идея.