Попълнете търсена ключова дума или фраза

Volvo Cars представя обновения SUV Volvo XC90 (СНИМКИ)

https://blitz.bg/layfstayl/skorost/volvo-cars-predstavya-obnoveniya-suv-volvo-xc90-snimki_news658845.html Blitz.bg София, България 22 Февр. 2019, 18:20 666 прочита 0 коментара
Volvo Cars представи днес обновена версия на бестселъра си от SUV гамата – флагманът на марката Volvo XC90, добавяйки възможност за избор на новоразработен двигател с технология за регенериране на кинетичната енергия, като следваща стъпка от стратегията за електрификация на компанията.

Обновеното XC90 за първи път предлага на клиентите на Volvo авангардна система за възстановяване на кинетична енергия, в комбинация със съществуващите двигатели с вътрешно горене, създавайки изцяло ново електрифицирано задвижване, под новото означение B. Това ново електрифицирано задвижване предлага на водачите до 15% по-нисък разход на гориво и редуциране на CO2 емисиите в реални условия.

Новата технология намалява разхода на гориво и вредни емисии, като възстановява кинетична енергия при спиране. Въвеждането на новите автомобили XC90, означени с B, представлява важна крачка за Volvo Cars по отношения на стратегията на компанията за електрификация. Новите B автомобили допълват електрифицираната гама на Volvo, която досега включваше само двигателя Т8 Twin Engine Plug-in Hybrid.
 Отвън, обновеното XC90 предлага дискретни подобрения на оригиналния екстериор, като нови джанти, екстериорни цветове и модерна нова решетка. Отвътре е запазен ексклузивният луксозен интериор на модела, но най-забележимото нововъведение, че може да се поръчва с различни конфигурации от места за сядане в автомобила. От 4-местния свръхлуксозен вариант Excellence и 7-местния семеен SUV,  до изцяло новата 6-местна конфигурация, XC90 се предлага с различен брой седалки, в зависимост от индивидуалните предпочитания и начина на живот на потребителите.

Новите интериорни материали, включително новата тапицерия с вълнена материя, предлагат допълнителни възможности за персонализация на автомобила.

Базиран на разработените от Volvo платформа, задвижване и технологии за безопасност, XC90 от 2015 г. отбеляза началото на трансформацията на Volvo Cars. Моделът представи новото лице на Volvo с характерните светлини във формата на Чука на Тор, както и новата SPA платформата (Scalable Product Architecture). Първите по рода си технологии и иновации, представени в новите модели на Volvo от сериите 90 и 60 между 2015 и 2019 г., също откриха своето място в XC90.

В резултат, топ моделът от SUV гамата на Volvo стана по-модерен и усъвършенстван, надхвърляйки внушителната цифра от 320 000 продадени бройки в световен мащаб.

В областта на технологиите за активна безопасност, XC90 вече предлага подпомагане на водача с намеса в кормилното управление, като част от системата City Safety и функцията за следене на мъртвите зони Blind Spot Information System. Системата City Safety с автоматично спиране все още е  единствената на пазара, която разпознава пешеходци, велосипедисти и едри животни на пътя. Системата Oncoming Lane Mitigation, въведена за пръв път в новото XC60, вече е налична и при XC90, а технологията за засичане и предупреждаване при опасност зад автомобила по време на маневриране назад - Cross Traffic Alert, вече включва и автоматично спиране.

Всичко това, заедно с безопасната конструкция на каросерията, част от пасивната технология за безопасност, превръща XC90 в един от най-сигурните автомобили на пътя и подчертава непоколебимия ангажимент на Volvo Cars да създава възможно най-безопасните автомобили.

XC90 беше първият Volvo модел с Apple CarPlay интеграция, а вече се предлага и с Android Auto съвместимост. Инфотейнмънт системата Sensus премина през редица актуализации през последните години, като всичките са приложени при фейслифта на XC90. Където е налична, услугата Spotify също е интегрирана в XC90.

Производството на XC90 от моделна година 2020 ще започне през май в шведския завод на Volvo в Торсланда

 

Използвайки този сайт Вие приемате, че използваме „бисквитки", които ни помагат за подобряване на преживяването на потребителите, за персонализиране на съдържанието и рекламите, и за анализ на посещаемостта. Вижте нашата политика за бисквитките повече тук.Приемам